Project onder de aandacht: NSO

 

Een uitvoering van het Nederlands Studenten Orkest

Zo af en toe brengen wij graag een toegekend project via de voorpagina van onze website bij u onder de aandacht, waarvan de uitvoering nog zal plaatsvinden. Ditmaal Het Nederlands Studenten Orkest (NSO). Hun aanvraag kreeg een toekenning voor het kwalitatief goede initiatief, dat heldere doelstellingen professioneel integreert.

Het NSO wordt jaarlijks opnieuw samengesteld uit studenten die zich naast hun studie aan een hogeschool of universiteit op hoog niveau bezighouden met klassieke muziek. Dit jaar vindt alweer de 62ste tournee plaats. Voor de orkestleden staat de maand februari geheel in het teken van het NSO. Aan het begin van de maand trekt het orkest zich tien dagen terug om een programma in te studeren dat vervolgens 11 avonden achter elkaar wordt uitgevoerd op alle grote Nederlandse concertpodia, met als afsluiting een concert in het Amsterdamse Concertgebouw. Traditiegetrouw wordt de tourneemaand afgesloten met een concert in één of meerdere buitenlandse steden. In de jaren hiervoor speelde het NSO in Zagreb, Rome, Wenen, Praag, Berlijn en Sint-Petersburg.

Het concert zal worden geopend met een hedendaags werk van Matthias Kadar, speciaal voor het NSO 2014 gecomponeerd, gevolgd door een uitvoering van de Sea Pictures (Edward Elgar) door mezzosopraan Barbara Kozelj. Na de pauze zal het hoofdwerk, de Tiende Symfonie van Dimitri Sjostakovitsj, ten gehore worden gebracht.
Het geheel staat onder leiding van dirigent Jurjen Hempel.

De tournee door Nederland vindt plaats van 8 t/m 18 februari 2014. Kijk voor meer informatie en kaarten op www.nso.nl.

Overigens kunt u via de projectcarrousel op onze website kennismaken met een selectie van andere toegekende projecten. Via overzicht toekenningen vindt u alle toekenningen welke tot een maximaal jaar geleden gedaan zijn.