Rudolf Steiner in De Kunsthal

 

Op zaterdag 13 september ging de tentoonstelling van  'Rudolf Steiner - De alchemie van het alledaagse' in de Kunsthal Rotterdam van start.  Voor het eerst wordt in Nederland met een groot retrospectief aandacht besteed aan het werk en gedachtegoed van Rudolf Steiner.
Op die avond was er van 19.00-21.00 uur een gratis openstelling  van het museum in het kader van het Rotterdamse culturele seizoen.

De tentoonstelling gaf een beeld van de diverse facetten van maatschappelijke vernieuwing waaraan Rudolf Steiner (1861 – 1925) heeft bijgedragen. Zijn gedachtegoed was inspiratiebron voor vele grote kunstenaars, waaronder Piet Mondriaan, Wassily Kandinsky en Joseph Beuys. Ook geldt Steiner als een pionier op het gebied van de organische architectuur.

De tentoonstelling was ontwikkeld door het Duitse Vitra Design Museum, dat met een groot retrospectief aandacht besteedt aan Rudolf Steiner.

Eerder getoond in:
MART, Rovereto, Italië (februari - juni 2013)
Vitra Design Museum, Weil am Rhein, Duitsland (oktober 2011- mei 2012)
MAK, Wenen, Oostenrijk (juni - september 2011)
Kunstmuseum Stuttgart, Duitsland (februari - mei 2011)
Kunstmuseum Wolfsburg, Duitsland (mei - november 2010)

De Iona Stichting was betrokken bij de voorbereiding. Op maandag 17 november organiseerde de Iona Stichting een symposium waarbij veel van de inhoud van de tentoonstelling in een actuele Nederlandse context werd vertoond.