wat doen wij?

 

Gemeenschappelijke deler. Beeld: Wassily Kandinsky

De Iona Stichting roept op tot verandering, stimuleert initiatieven van algemeen nut en laat zich hierbij inspireren door de antroposofie; een integrale benaderingswijze van mens en leefomgeving. Hiertoe werkt zij samen met maatschappelijke vernieuwers op het gebied van onderwijs, cultuur, gezondheidszorg, landbouw en voeding.

Door schenkers en aanvragers bij elkaar te brengen, verbindt de Iona Stichting ideëel en materieel vermogen als twee zijden van dezelfde munt.

Het bevorderen van initiatiefkracht is de kern van onze missie: financiële hulp en advies bij projecten van derden, maar ook het ontwikkelen van eigen projecten, in de vorm van Iona Jaarinitiatieven en andere initiatieven. Dit alles in een context van transparantie, sociale verantwoordelijkheid en duurzaamheid.

De Iona Stichting wil initiatiefkrachten bundelen: de gezamenlijkekracht van aanvragers, schenkers, collegainstellingen en de Iona Stichting. Samen brengen, samen binden, samen vinden: dit doen met aandacht en activiteit is een gemeenschappelijk element voor alle betrokkenen.